Witam, jestem tu nowy, wiec na wstepnie przedstawie sie i powiem o co choci
Z zawodu jestem programista C/C++/C#, mikropocesorami zarazilem sie na studiach i popelnilem juz kilka amatorskich projektow:
Zegarek z budziekiem (AVR+PCF8583+LCD2x16) Bomba z wyswietlaczem LED (AVR+4x8segmentowe wyswietlacze led+glosniczek) (oczywiscie zabawka ) Plytka zdalnie sterowana SMSami (praca dyplomowa) (AVR+RS232+Stary telefon Siemens jako modul GSM)
Po studiach przyszla praca i gdzies tam braklo czasu na rozwoj zainteresowan
Ostatnio jednak chcialbym wrocic do majsterkowania i chcialbym zrobic sobie maly gadzecik do pokoju
Jak w temacie, wskaznik wysterowania (choc do konca nie wiem czy tak sie to nazywa). Pomysl jest prosty Kilka diodek zapalajacych sie w takt muzyki (po wpisaniu VU meter na YouTube masa filmikow) Najlepiej pokazuje to chyba to:
No i tak... Jesli chodzio o program to dla mnie zaden problem. Gorzej z ukladem. Niebardzo znam sie na akustyce i ogolnie dwieku, wiec nie wiem jak i skad brac dane. Czytalem o kilku rozwiazaniach zainteresowaly mnie dwa: - Przez mini jacka podpietego zamiast glosnika - Z mikrofonem
Metoda wlasciewie nie jest dla mnie wazna. najprosciej wydaje sie chyba przez jacka, nie wiem nie znam sie
Wydaje mi sie, ze rozwiazaniem mojego problemu bylby projekt uzytkownika "pawcio0928" w temacie "Zadanie 7 --> NON STOP MUSIC, czyli "światełko do NIEBA!" (oczywiscie jesli pozwoli uzyc schematu), niestety tak jak pisalem jestem tu nowy i chyba nie mam jeszcze uprawnien do pisania PW (lub poprostu nie ogarnalem jeszcze tego forum ) i nie moge bezposrednio zapytac, ale skoro juz napisalem temet to moze ktos ma inny pomysl na tego typu projekcik
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości