Panie kolego nikt się nie spotkał z takim problemem poza oczywiście użytkownikami tego typu przejściówek z AVT, przykro mi to mówić ale skoro już wywołałeś tą nazwę do tablicy to przyznam że u mnie na kursach pewnego razu kursant przyjechał z taką przejściówką właśnie z AVT i zastanawiał się czemu ona mu nie działa. Ja się pytam - a dlaczego nie zwrócił jej na gwarancji ? i to samo pytanie kieruję do ciebie ????
.... kursant odpowiedział mi - a bo myślałem że ja coś źle robię, i na to liczą niektórzy producenci bubli.
Oczywiście dwa cięcia nożykiem, dwa krosy i już przejćiówka kursantowi zaczęła działać.
Zajrzyj sobie do schematu ATB, przecież nic nie ukrywam i zobacz jak podłączony (wyprowadzony) jest sygnał DE, do sterowania MAX485. Tylko nie mów mi że to nie działa

bo nie dość że działa we wszystkich zestawach uruchomieniowych ATB to jeszcze działa we wszystkich przejściówkach USB/RS232/RS485 które robiłem i często robię.
Na prawdę nie wiem jak można spaprać sobie (mam tu na myśli AVT oczywiście a nie ciebie) taką przejściówkę

..... ten scalak jest SUPER, jest MEGA prosta aplikacja, same ZALETY .... ale proszę zawsze znajdzie się stwórca co to spartoli

tak spartoli
Sam pokazujesz notę PDF a w PDFie z AVT nie widzisz głupoty na schemacie ?

.....
na prawdę wkrótce ruszam produkcję naszych przejściówek bo mnie krew zalewa , ale nie na to że ja umiem i też mógłbym zarabiać, bo produkcja elektroniki to ciężki kawałek chleba szczególnie z taką kocią konkurencją, która swoje spartolone przejściówki sprzedaje po 5zł a moja np będzie kosztować 20zł .... i co ? myślisz że ludzie zaczną masowo u mnie kupować ? będzie to dla mnie mało opłacalne ale co tam .... przynajmniej zawsze będzie działać ... Żeby jeszcze ta konkurencja po 5zł nie partoliła TAK prostych układów to byłoby OK i nikt by się nie denerwował

www.youtube.com/mirekk36 ]