Witam,
Od pewnego czasu męczę się z przesyłaniem najprostszych znaków przez RS232 do komputera. Do tego celu stworzyłem bibliotekę, o której mowa w poradniku pt. "Przetwornik ADC w AVR - część 03". Wszystko oczywiście działa, jednak tylko przy użyciu Putty. Do wizualizacji przesyłanych danych postanowiłem jednak użyć programu LabVIEW. Zbudowałem najprostszy program realizujący jedynie odbieranie i prezentację odebranych znaków. Jednak nie do końca działa tak jak powinno. Wyświetlają się na przemian znaki "ABC" i "CBA" ale nie co 200ms, tylko w losowych odstępach czasu. Ponadto rzadko jest to "ABC" albo "CBA"... zazwyczaj wyświetlają się jeszcze jakieś krzaki.
Procesor to Atmega8 taktowana wewnętrznym oscylatorem z częstotliwością równą 8 MHz. Ramka standardowa, tzn. 8, n, 1. Taka sama ramka ustawiona w menadżerze urządzeń i w programie LabVIEW. Prędkość transmisji 19200 bodów.
Kod programu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Biblioteka:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I widok na LabVIEW:

Może ktoś ogarnia temat LabVIEW i byłby w stanie pomóc? Gdzie popełniam błąd?