Witam.
Postanowiłem troszkę pobawić się układem PCF8583, jednakże niefortunnie nic nie idzie zgodnie z moim planem.

Komunikacja z układem zachodzi, gdy chcę ustawić godzinę jest ona poprawnie wyświetlana na LCD, jednak problem pojawia się podczas odczytu. Zamiast prawidłowej godziny widzę 165:165:165, dodam tylko, iż zaglądałem do kodu pana Mirosława i jak na chwilę obecną, nie mogę znaleźć błędu... Zamiast przerwania INT0 użyłem INT1, ponieważ INT0 nie działało, zresztą jak i INT1 również nie działa (sprawdziłem za pomocą diody LED, co widać na poniższym kodzie). Układ RTC generuje przerwanie dokładnie co jedną sekundę, co również sprawdziłem na uniwersalnym debuggerze, czyli diodzie LED). Baterii/kondensatora podtrzymującego na chwilę obecną nie używam. Problem tkwi w przerwaniu, ponieważ nie pracuje prawidłowo (praktycznie wogóle) oraz w funkcji odczytu danych z RTC, czyli I2C_read_buf(...).
Szukałem w internecie, na forum i nic nie wskórałem, próbowałem zmieniać adres z 0xA2 na 0xA0, dodam, że pin A0 układu RTC zwarty jest z VCC (tak wynika ze schematu płytki testowej EvB 4.3 firmy And-Tech, którą zakupiłem jeszcze ucząc się Bascoma).
Proszę o pomoc, czy też porady, gdyż wszelkie starania są znikome...
Kod programu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.