Cześć,
Mam zestaw ATB 1.04 Chciałem potrenować na nim wykorzystywanie jednego portu do wielu operacji. Na początku BUZZER miałem podłączony do portu B, co by było łatwiej, a 5 diod LED oraz dwa przyciski podłączone do portu D. Diody podpięte w odwrotnej kolejności czyli: PD7 - dioda skrajna po prawej oraz PD3 - dioda nr 5 licząc od prawej.
Naciskając lewy przycisk zapalają się kolejne diody LED jadąc w prawo, a gdy zapali się ostatni (PD3) wtedy krótki sygnał dźwiękowy. Przycisk prawy - kolejne gaszenie i dźwięk na końcu.
Zrobiłem maskowanie, żeby przesunięcie bitowe nie miało wpływu na przyciski i na odwrót. Wszystko elegancko chodziło. Nadeszła kolej na dołączenie jeszcze BUZZERA do portu D, a konkretnie PD2. I tu pojawił się problem. Wydaje mi się, że dobrze napisałem maskowania, a prawidłowo działa jedynie buzzer wydając pisk na skrajnych pozycjach. Diody natomiast mają teraz trochę inne te skrajne pozycje

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś wyjaśnił co zrobiłem źle.
Pozdrawiam.
main.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
init.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.c
język c