Witam wszystkich. Na początku chciałem zaznaczyć, że jestem nowicjuszem w kwestii programowania i mogę robić dziwne błędy, za które z góry przepraszam

.
Problem wygląda następująco. Chcę zapamiętać kilka parametrów, które po ponownym włączeniu urządzenia zostaną odczytane. Zrobiłem to w oparciu o struktury tak jak w poradniku Pana Mirka. Struktura zawierająca parametry i funkcje kopiujące struktury z ram do eeprom, eeprom do ram oraz flash do ram. Wykonałem również sprawdzanie czy parametry są ustawione czy pamięć jest pusta i ewentualne wczytanie domyślnych wartości (tak jak w poradniku). Wszystkie funkcje działają dobrze, aczkolwiek sprawdzenie czy w pamięci nie ma samych wartości 0xFF nie daje oczekiwanego efektu, gdyż w sprawdzanym fragmencie pamięci (w obszarze używanym przez strukturę) znajdują się same 0. Dlaczego tam są 0 a nie FF?? Oczywiście można by dodać kolejny warunek i jeżeli są same zera to wczytać wartości domyślne, ale wg. Pana Mirka powinno to działać, więc muszę robić coś źle.
Poniżej struktura:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
A tutaj funkcje kopiujące:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I funkcje sprawdzająca i wczytująca parametry domyślne:
język c