komandos332 napisał(a):
U mnie kompilowałem i błędów nie było
ani ostrzeżeń
to że u ciebie błędów nie było - to nie oznacza że z tym #define F_CPU jest dobrze - tak jak to robisz i pokazujesz. Jest niestety ŹLE. NIGDY się tego w kodzie nie robi, nigdy.
komandos332 napisał(a):
Oczywiście że lepiej przyjacielu ale ja już się tak nauczyłem i można powiedzieć że to mój nawyk
To niestety BARDZO ZŁY NAWYK .... i na tym forum szczególnie go tępimy - więc bardzo proszę nie podpieraj się cały czas stwierdzeniami, że
"u mnie nie ma błędów"
"ja mam taki nawyk"
itp itd ... bo to do niczego nie prowadzi .... masz jak wspominałem wyżej zły nawyk, i pewnie jeszcze dużo czasu upłynie, zanim się nauczysz. Pewnie dopiero wtedy jak się kiedyś na tym sam "przejedziesz" .... no ale może być też tak, że nigdy ....
Dlatego na tym forum proszę więcej nie podpowiadaj nikomu aby ktoś tak robił ani nie tłumacz że to jest OK .... to taka moja gorąca prośba, dobrze ?
komandos332 napisał(a):
Poza tym, warto wiedzieć że da się to zrobić bez ustawień w eclipse, osobiście wolę napisać tę jedną linijkę więcej
No i niestety - już w tym miejscu to opowiadasz MEGA BZDURY, to nie jest żadne odkrycie, że "w Eclipse da się to zrobić bez ustawień projektu, że można dopisać jedną linijkę"
bo taką samą bzdurę popełniają SETKI początkujących wychowane na pewnym dziwnym blogu, czy na niektórych kursach C z internetu. Tzn ja wiem, że ty piszesz takie rzeczy z niewiedzy - więc to rozumiem z jednej strony .... ale musisz też zrozumieć i chociaż raz kiedyś w życiu spróbować dojść do tego - co robisz źle , a później sam wybierzesz - jak będziesz już miał PORÓWNANIE czy dalej wolisz robić źle bo masz taki kaprys czy może jednak się czegoś nowego nauczyć ...
dodam właśnie że ten bzdurny nawyk z tym #define F_CPU bierze się u tych początkujących co to wolą Atmel Studio. Jak widzisz nikt na ciebie za to tutaj nie krzyczy ... jak się wyraziłeś. Jak chcesz to pisz w Atmel Studio albo i nawet w Notepad.exe ... kto ci zabroni ???

Nawet nie wiesz, że tym "twoim" Atmel Studio - też można z tym F_CPU zrobić porządek w ustawieniach projektu tak aby nie pisać tego w kodzie. Bo można - tylko pewnie też nie chciało się nawet koledze spróbować dowiedzieć jak .... lepiej pójść na pozorną łatwiznę i wpisać w kodzie co ?
----------------------------------------------
Reasumując .... po raz ostatni przypominam - proszę prezentować na forum kody bez definiowania F_CPU w kodzie programu i tym bardziej nie opowiadać swoich niestworzonych teorii że tak jest niby dobrze
www.youtube.com/mirekk36 ]