Niestety często tak bywa - ja też to zaobserwowałem, że niektóre piloty od aparatów czy innych urządzeń posiadających po kilka klawiszy wcale nie nadają w jakimś tam znanym standardzie. Ba! w żadnym standardzie jak tu też widać

dlatego próba zdekodowania takich sygnałów to spora dłubanina i nie uda się tego zrobić standardową wprost metodą opisaną w książce. Trzeba wręcz przygotować analizator konkretnie takich stanów i już ...
nie wiem tylko za bardzo po co się męczysz z robieniem odbiornika - skoro celem głównym jest zrobienie własnego pilota. Bo zrobienie pilota jest o 1000000x prostsze przecież

mając te czasy - z tych wykresów a tym bardziej, że jeden klawisz wysyła tak mało impulsów - co za problem dorobić tablicę z czasami dla każdego klawisza i emitować je tak jak w przykładzie pilota z Bluebooka ? to akurat jest bardzo proste zadanie. A dekodowanie to już - jak mówiłem wyżej zabawa na dłużej
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]Mi kiedyś ktoś przyniósł jakiś padający i ledwo zipiący pilot z dwoma klawiszami .... też były dwie różne ramki ....
Odtworzenie go i tych ramek - czyli zbudowanie nowego pilota było najmniejszym problemem. Ja nawet nie wiedziałem do czego ten pilot jest. Ot po prostu nowym prockiem generowałem te dwie dziwne ramki, a klient mi potem powiedział - że wszystko ładnie mu śmiga, gra i buczy

www.youtube.com/mirekk36 ]