Koledzy chyba troszkę za szybko zaszufladkowali pytanie Autora tematu. Ciekaw jestem czy ktokolwiek przemyślał podany kod i znalazł konkretny błąd powodujący opisane zachowanie układu (ciemniejsze świecenie diody)?
@
Grzegorz... - mógłbyś wyjaśnić jak drgania styków w układzie opisanym przez Autora prowadzą do opisanego zachowania całości?
@
eMCe2 - które "babole" w kodzie powodują jego niepoprawne działanie? I jaka jest różnica (pomijając formę) między zapisem Autora:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
a wersją zaproponowaną przez Ciebie:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
?
Oczywiście zgadzam się, że zawsze warto pooglądać poradniki Atnelowskie i że prezentowany kod mógłby być ładniejszy, ale mnie ewidentnego błędu nie udało się znaleźć.
@
wrogu Pozwoliłem sobie zbudować układ (oparłem się na kodzie: attiny13a, przycisk z PB0 do masy, dioda z PB1 przez R do masy) i wrzucić kod z pierwszego posta... U mnie działa ;] Po wduszeniu switcha dioda miga, po puszczeniu zostaje w stanie w jakim aktualnie jest. "Przyciemnień" nie zaobserwowano.
Czym programujesz avr'ka? PB1 to jedna z linii ISP - może programator zasila diodę? Próbowałeś go odpiąć? Jeśli to nie pomoże to ja bym sprawdził na innym attinym.