Postanowiłem sobie zrobić jakieś tam migadełko w przerwaniach (wywoływanie co 100us - wiem dość gęsto, ale dla timera będzie mi to potrzebne) i gdy próbuję go skompilować to mam wrażenie, że Eclipse się na mnie obraził. Sprawa wygląda tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
w pliku .lss mam natomiast coś takiego po kompilacji:
język asm
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Śmiech na sali... zmarnowałem już kilka godzin na szukanie przyczyny, kombinowałem z innymi algorytmami (switch-case) i nic.
Przy kompilacji żadnych warningów, wszystko niby prawidłowo i pewnie szukał bym gdzieś głębiej przyczyny gdyby nie to, że gdy korzystam z samego timera czyli:
język c
to plik .lss zawiera:
język asm
i timer oczywiście działa prawidłowo w pętli głównej.
Czy może ktoś mi sensownie wytłumaczyć dlaczego eclipse obraził się na moje migadełko i za nic w świecie nie chce go
prawidłowo skompilować? Jeszcze raz mówię - żadnych warningów, ostrzeżeń, błędów - eclipse grzecznie mówi że wszystko ok - i to mnie w nim zaczęło przerażać. Czuję się jakby kompilator przejął rolę polityka, który to lepiej wie co mi jest potrzebne do szczęścia...