Dziękuję za odpowiedź. Zapomniałem wspomnieć, że w taki sposób także próbowałem.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Niestety, ale dalej do tablicy params kopiuje mi każdy znak, a chciałbym, by przechodziły tylko cyfry. Odnoszę się do adresu używając nazwy wsk, a *wsk do zmiennej pod tym adresem. Nie rozumiem dlaczego, dalej przechodzą znaki z poza przedziału...
EDIT: funkcja strpbrk działała dość sprawnie, ale wystarczy poprzeplatać cyfry z innymi znakami i nie odfiltrowuje

ps. proszę wybaczyć mi błędy, od wczoraj dłubie przy książkach i w kodzie, by przypomnieć i nadrobić zaległości
EDIT2: nie kopiuje teraz każdego znaku, ale pokazują się "krzaczki" na ekranie. Wystarczy wpisać dwie pierwsze cyfry, a potem dowolne znaki i tablica przechodzi do wyświetlenia na ekran lcd...kombinuję dalej
EDIT3: Doszedłem do wniosku,że w moim programie warunek sprawdza, tylko pierwszy znak tokenu, a potem kopiuje wszystko na ślepo. Jak zrobić, by sprawdzał wszystkie znaki, a nie tylko pierwszy, które będą kopiowane do tablicy params ?
EDIT4: Muszę każdy element po kolei sprawdzać, nie wiedziałem, jak to zrobić zaraz po funkcji strtok, więc wpakowałem to wszystko w tablicę, a następnie sprawdzałem element po elemencie, czy należy do przedziału...Najprostsze rozwiązanie
Rozgryzłem, jaki błąd robiłem...programik ładnie działał o 11:30 i potem pozmieniałem zmienne. Przestał działać nie mogłem dojść, co nie tak. Winna była funkcja, która po przejściu warunku wyświetlała całą tablicę. Najpierw przejechać całą tablicę, a na koniec wyświetlić