erykko napisał(a):
Jak to w Atmel Studio na początku trzeba wrzucić
Korczę no sorki nie obraź się ale piszesz MEGA BZDURY, i to nie dość że mówię ci że przez to masz problem w kocim Atmel Studio to ty nadal piszesz że trzeba to wrzucić - bzdura bzdura bzdura
i bardzo dobrze że masz ten problem .... kurczę na forum w każdym miejscu gdzie ktoś wstawia kod z tym durnym #define F_CPU xxxxx od razu piszę żeby to skasować, wyjaśniałem już tysiące razy na forum żeby tego nie wpisywać i dlaczego ...
a ty właśnie z uporem godnym podziwu wpisujesz - a potem zdziwiony że masz błędy .... szok ...
erykko napisał(a):
Znalazłem, że w nowszym Atmel Studio Problemem może być też, gdy wrzucimy polecenie _delays_ms(); i w nawiasie damy zmienną zamiast konkretnej wartości. U mnie tak jest
To kolejna rzecz, której nie doczytałeś - a też wszędzie piszę i w bluebooku także kładę na to nacisk - że NIGDY nie daje się zmiennych jako argumentów dla _delay_xx() i nie ważne czy w kocim Atmel Studio czy w Eclipse czy w jakimkolwiek innym edytorze - bo edytor panie nie ma z tym nic wspólnego
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]erykko napisał(a):
Dodatkowo zadam pytanie, jak zrobić by biblioteki LCD z pańskiej książki nadawały się dla Atmel Studio?
Sorry w ogóle nie zajmuję się Atmel Studio i nie będę udzielał niestety pomocy jak coś tam zrobić w Atmel studio

przykro mi ... jak chcesz się męczyć to się męcz .... To nie pierwsze i zapewniam cię że nie ostanie BABOLE jakie masz i będziesz miał przez to swoje Atmel Studio ...
Proponuję popytać o Atmel Studio tych, którzy ci wytłumaczyli że w atmel studio wpisuje się #define F_CPU .... "oni ci pomogą"
www.youtube.com/mirekk36 ]