Mam następujący problem. Napisałem aplikacje na androida która wysyła dane do atmegi8 za pomocą modułu btm222. Podłączyłem moduł do terminala i prawidłowo odbierał dane wysyłane przez androida a następnie podłączyłem atmege do terminala i wysłałem z niego znaki do atmegi która odebrała je dobrze. Problem zaczyna się kiedy wysyłam dane z androida do modułu btm222 podłączonego do atmegi.
Znaki przesyłane to '1' wtedy silnik kreci się w lewo , '2' wtedy kreci się w prawo , '3' wtedy się zatrzymuje.
Tak jak pisałem wszystko działa poprawnie ale tylko wtedy kiedy się połączę przez terminal jak pisałem powyżej. Natomiast kiedy się połączę android>btm>atmega to sterowanie dziwnie sie zachowuje:
mogę włączyć prawo i dać stop potem lewo i dać stop potem prawo stop prawo stop itd ( ogólnie mogę sterować silnikiem prawo lewo ale muszę wciskać stop żeby to działało)
Natomiast jak dam w prawo i lewo to silnik obróci się w prawo potem w lewo ale po tych operacjach już nic nie mogę zrobić i po kilkukrotnym kliknięciu na klawisze wysyłające dane następuje zerwanie połączenia. Proszę o podpowiedzi czemu się tak dzieje ?
Przesyłam programy z atmegi i b4a.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Kod z b4a:
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.