Witam.
Od kilku godzin główkuję jak by tu doprowadzić do porządku terminal, czy raczej do "ładu". Niestety na darmo, chcąc wyświetlić literkę 'A' w terminalu (korzystam z PuTTY, według porad p. Mirosława) wyświetlają mi się apostrofy. Połączenie jest nawiązane, ponieważ po resecie pojawia się kolejny znak, jednak nie taki jak jest w programie. Kod źródłowy podam poniżej, jednak jest on prawie identyczny jak ten podany w niebieskiej książce. Sprawdzałem właściwości portu COM w menadżerze urządzeń, ustawiłem prędkość na 9600 bitów/sek. , analogicznie w PuTTY. Nie zmieniałem nic, choć próbowałem również przy prędkości 19200 bitów/sek. - ukazywały się nieznane mi znaki, ale nadal brak kompatybilności z moimi założeniami. Przechodząc do kolejnego problemu, w programie PuTTY, po lewej stronie w zakładce "Terminal --> Keyboard" i po wybraniu ustawień "The Function keys and keypad" mam tylko do wyboru opcję VT100+ , jednak czy jest to równoważne z VT100? Przechodząc do sedna sprawy - próbowałem różnych rzeczy i nadal nic, domyślam się, że błąd może leżeć w ustawieniach i zapewne tak jest. Proszę o porady, jeśli takowe są możliwe.

Kod źródłowy:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.