Witam, już się tłumaczę, przyznaję że poprzedni post był dość chaotyczny - wszystko przez pośpiech. Do rzeczy, mam praktycznie identyczny problem jak kolega zakładający temat, co więcej próbuje użyć jego kodu stąd podpięcie do jego tematu zamiast zakładanie nowego z tym samym kodem, a oto i on:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Nasłuchuje seriala przejściówką do kompa RS485 <- > USB. Problem polega na tym że niestety Atmega nie wysyła ani jednego znaku na serial, konsola na Putty jest pusta. Podejrzewałem złe podpięcie przewodów, ale kod który wkleiłem w poprzednim poście (wiem że nie ma w nim sterowania DE, chodziło tylko o to że ten kod wytwarza jakiś ruch na RS-ie) powoduje wysyłanie znaków przez serial więc myślę że połączenie jest ok (jest to kod wygrzebany gdzieś z notatek ze studiów). Tak, mam niebieską książkę

Stąd pytanie, skoro kod kolegi powinien działać, gdzie szukać błędów? Może konfiguracja zworek? Używam Eclipse, taktowanie zegara w projekcie i kontrolerze jest takie samo.