Witam,
Mam dziwny problem, mianowicie zawiesza mi się uC w trakcie próby odczytu rejestru SPDR :/
Program wygląda tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Co Ciekawe, jeśli zostawię w pętli while tylko te elementy:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Program się wykonuje, ale jeśli dodam chodź by jeszcze jedno wysyłanie danych do SPDR, wszystko leży, zwiesza się gdzieś w tam.
Natomiast po wyrzuceniu całkowicie pobierania danych z SPDR, program działa ok, mogę wysyłać informacje do SPDR ile chce, wszystko się wykona.
Ogólnie podsumowując:
1. Jeśli nie pobieram informacji z SPDR to program wysyła dane prawidłowo.
2. Jeśli pobieram dane, to program działa prawidłowo tylko w przypadku gdy w pętli while() niema więcej wpisywania danych do SPDR niż jedno.
Nie wiem co jest.... czegoś takiego nigdy nie miałem i nie mam pojęcia co z tym zrobić...
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]Dla testu napisałem byle jaki program:
język c
Niestety nie dochodzi do włączenia PB1 (podświetlenie wyświetlacza), ale jeśli usunę jedno z funkcji SPI to program przejdzie.
Co jest?