czesc
chcialem sobie przeniesc funkcje obslugujace konwersje na/z kod BCD.
bcd.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
bcd.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.c
język c
a eclipse wywala mi takie oto bledy:
Kod:
**** Build of configuration Release for project termostat ****
make all
Building file: ../bcd/bcd.c
Invoking: AVR Compiler
avr-gcc -Wall -Werror -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -std=gnu99 -funsigned-char -funsigned-bitfields -mmcu=atmega32 -DF_CPU=11059200UL -MMD -MP -MF"bcd/bcd.d" -MT"bcd/bcd.d" -c -o "bcd/bcd.o" "../bcd/bcd.c"
In file included from ../bcd/bcd.c:1:0:
../bcd/bcd.h:4:9: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘dec2bcd’
../bcd/bcd.h:5:9: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcd2dec’
../bcd/bcd.c:8:9: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘dec2bcd’
../bcd/bcd.c:17:9: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcd2dec’
make: *** [bcd/bcd.o] Błąd 1
**** Build Finished ****
za nic w swiecie nie moge sie doszukac bledu. jak mam te funkcje w main.c to kompiluje sie bez problemu. robilem clean ale nic to nie daje. malo tego. jak wywale include z bcd.h to eclipse dalej z uporem maniaka kompilowac ten plik. dopiero po wywaleniu katalogu z plikami dostaje olsnienia ze nie ma nic tam do zrobienia i po 2 probie kompilacji buduje caly projekt. WTF ?
mozliwe ze jakas literowke walnalem ale nie mam pojecia gdzie.
link do struktory plikow
http://tinypic.com/r/11cdvmx/6 Kod wstawiamy przy pomocy [syntax=c] - Zielony J.