ps19 napisał(a):
Co masz na myśli z innym timerem ?
Tak jak napisałem w książce i tak jak tłumaczy wyżej kolega Krauser - musisz spróbować najpierw dobrze zrozumieć zasadę działania tego co w książce - bo tak troszkę na razie po omacku dokonujesz zmian licząc że coś wyjdzie lub nie wyjdzie

To przerwanie akurat od ICP jest tutaj połączone że tak powiem zsynchronizowane z odczytami Timera1, dzięki czemu bardzo precyzyjnie po każdym zboczu otrzymujemy czas w us - każdego impulsu.
Owszem można to zrobić na innym przerwaniu i nawet na Timerze 8-bitowym, ale jednak trzeba wprowadzić wtedy dosyć drastyczne zmiany w kodzie.
Pomyśl sobie jeśli nie doprowadziłeś sygnału z pilota do wejścia ICP jak to jest oryginalnie w książce to w tym co zrobiłeś to przerwanie od ICP w ogóle ci się nie odpali nigdy .... sprawdzasz sobie chociaż diodą LED czy program wchodzi w przerwanie ? żeby to przeanalizować we własnym zakresie ? jak podpowiadam w książce ? - chyba nie

.... a to podstawa - bo od razu byś widział że przerwanie nie działa bo jak ? co ma je wyzwalać ?
A skoro chcesz to przenieść na przerwania od PCINT to wszystko musiałoby się zaczynać właśnie w takim przerwaniu i tam odpalaniu jakiegoś timera, który będzie startował dopiero i odliczał czas do kolejnego przerwania PCINT na kolejnym zboczu.
www.youtube.com/mirekk36 ]