Slawek napisał(a):
Znalazłem taki przykład na githubie.
Nie obraź się ale jak znajdziesz na githubie zapis typu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
to też będziesz pytał jak należy to odczytać??? skoro kompilator ci podpowie
że to wierutna bzdura i błąd ?
Tak samo w twoim przypadku kompilator ci podpowiada
.... ok ja rozumiem, że można nie znać angielskiego - ale wystarczy wziąć BYLE pierwszą lepszą stronę do translacji z angielskiego na polski żeby sobie przetłumaczyć komunikat kompilatora: "
error: subscripted value is neither array nor pointer nor vector"
skoro zatem widzisz, że "
błąd: wpisana wartość nie jest ani tablicą, ani wskaźnikiem, ani wektorem" to naprawdę nic tobie to nie mówi??? i nadal będziesz się upierał o to o co pytasz? skoro to taka sama bzdura jak wyżej podałem ci przykład? Skoro kompilator nie może tego skompilować i podaje ci jak BYK na talerzu błąd - to ty będziesz się upierał że skoro widziałeś to na githubie to jest to prawda objawiona i da się to inaczej interpretować niż potrafi kompilator C ???? No proszę cię zastanów się chociaż chwilę nad tym co piszesz. Jeszcze żeby to był zapis który generuje jedynie WARNING a nie error - to można byłoby sobie dyskutować - co to oznacza i o czym ostrzega kompilator, ale w tym wypadku - jeszcze raz się powtórzę - masz ERROR a nie warning, error jak BYK!
Tym bardziej, że być może nawet widziałeś tam inny zapis i się np pomyliłeś i tu wstawiłeś inny
www.youtube.com/mirekk36 ]