Wiem wiem Panie Mirku mam MkClipse na laptopie i korzystam czasami ale ogólnie używam Eclipse Mars może kiedyś wie pan jak to jest jak ktoś w wieku 40 lat zaczyna hobbistycznie uczyć się programować to nie za bardzo lubi zmiany a co do mojego postu który wstawiłem myśle że przyda się dla osób takich jak ja czyli całkiem poczatkujacych którzy już coś tam mniej wiecej wiedzą a nie są do końca pewni jakiś podstaw co ile ma i do czego służy zamiast tracić mnóstwo czasu przekopując ksiażki lub internet żeby sprawdzić np: co to jest short int lub double ile ma zakrersu i do czego służy no i oczywiscie załączane biblioteki tak naprawdę nikt nie opisuje do czego one służą i jakie mają zastosowanie a tak np:żeby sprawdzic pod którym pinem jest INT2 lub ile bajtów/bitów ma np:char wiec tak na szybko żeby sprawdzić otwieram main.h i nie ma ciula żeby moje oko wizualnie nie przeanalizowała cały plik i po kilkunastu takich otwarciach chcac nie chcąc znamy podstawy. Według mnie dla poczatkującego myśle że to jest dobre podejście aby mieć takie podstawy w zasiągu ręki a zbiegiem czasu oraz z wiekszym zrozumieniem podstaw programowania i nabywajaca wiedzą po prostu pozbywać sie tych złych nawyków a przynajmniej ja tak planuje wszystko ma być ładnie po segregowane w folderach działajace nie blokujaco na przeróżnych timer_ach i nie tylko , zdarzeniach, wskaznikach wywoływać za pomocą callback_ów a to wszystko pokitrane po róznych strukturach pod ochroną UNI a raczej przykrywką i nie mylić z EU nie daliby rady tego ogarnąć hihhi Itd: A tak przy okazji chciałbym wspomnieć wątek z około przed roku w którym wieksząść nabijała się ze mnie że sie jara wynalezieniem koła od nowa i do tego jeszcze kwadratowego z wyjątkiem ,,adamBo'' nasz kolega z forum o chodzi o topic
topic19815.html ogólnie panie Mirek poradniki widziałem biblioteki mam ale niech mi pan wierzy że ich jeszcze nie rozpakowałem a minął ponad rok ja rozumie że bisnes to bisnes ale nie wszystko naraz. Od tamtej pory nie wiem co to delay i w sumie mógłbym tutaj teraz wstawić versie nr.2 taki mały mój wzorek biorę z niego co akurat potrzebuje.
kurde sorry jesli sie za bardzo rozpisalem ale jestem samouk jak sie to mówi i jak zaczne nie wiem kiedy skonczyć. Hihihihi
Ogólnie nie chwaląc się jakieś podstawy znam mniej wiecej wiem jak pracują różne silniki AVR czyli timers w chwili obecnej pracuje nad karoserją czyli LCD a dokladniej nad wyswietlaczami TFT z touch screen głównie na bazie sterowników SSD1963 i SSD1289 ja wiem ze jest wszystko w Greenbook ale rzadna frajda copy and past jak nie wiem o co chodzi więc wolę zrobić wszystko od podstaw sam chociaż i tak wiekszosci funkcji bedzie z pana ksiązki ale tu sie rzadko coś zmienia poza nazwami. Hihihhi a tak przy okazji ogarnołem DHTxx dzisiaj więc jak by ktoś potrzebował mogę podesłać aktualnie jeszcze wszystko działa na delays i lcd hd4480 oraz usart ale bedzie update. Hihihihih
TIMERS
library.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i to jest to do czego zmierzam a mianowicie w petli głównej nieskończonej ma być jak najmniej
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
defpins.c
język c
defpins.h
język c