Witam, próbuję uruchomić kod z niebieskiej książki dotyczący odbioru sygnału IR.
Posiadam płytkę EVB 4.3 i na niej uruchamiam kod. Odbiornik podłączyłem do PD6.
Po wgraniu programu na wyświetlaczu pojawia się kod tylko w 1 linii : druga linia pozostaje pusta.
Sprawdziłem to na kilku wyświetlaczach kilku procesorach i na drugiej płytce uruchomieniowej, żeby wykluczyć błąd hardware.
Gdy podepnę wyjście odbiornika podczerwieni do diody to dioda miga. Piloty są na pewno sprawne, bo dostałem z płytką program w hex który dekoduje kody z pilotów i działa.
Schemat mojej płytki:
http://and-tech.pl/wp-content/download/ ... 3%20v4.pngMęczę się z tym już od kilkunastu godzin, debugowałem kod sprawdzając czy wchodzi w poszczególne pętle w procedurze obsługi przerwania ale niestety dioda się nie świeci(lub gaśnie tak szybko, ze tego nie zauważę wszak mamy do czynienia z mikrosekundami).
Preskaler jest ustawiony na 8 oraz taktowanie wewnętrzne 8 MHz, co po przeliczeniu we wzorze pliku definicji daje 1us.
Nie wiem już co mogę sprawdzić, żeby w końcu uruchomić ten program, czy macie jakieś pomysły co może być źle?
Pozdrawiam i liczę na pomoc.