kirex napisał(a):
Wydaje mi się, że może gdzieś mi coś wycieka
No to rzeczywiście ci się wydaje, bo "wyciekać" to może wtedy gdy się dokonuje dynamicznej alokacji pamięci a później się jej nie zwalnia albo nieprawidłowo zwalnia ...
Jeśli już to możesz mieć problem taki, że ci stos się rozrasta za bardzo i uszkadza dane w obszarze zmiennych globalnych ...
Nie trzeba żadnej komendy w języku C żeby widzieć zajętość pamięci RAM bo po kompilacji masz to podane w podsumowaniu, czyli ile masz zajętej każdego rodzaju pamięci: FLASH, RAM, EEPROM
Zamiast więc szukać instrukcji - podaj może ile masz wolnej w ogóle pamięci RAM po kompilacji ?
to jedno ...
a drugie sprawdź jak masz napisane funkcje, czy np nie tworzysz w nich jakichś gigantycznych zmiennych lokalnych - mam tu na myśli tablice - albo czy nie przejechałeś się gdzieś po pamięci RAM za pomocą złego użycia wskaźników lub tablic ...
Jeśli posiadasz może GREENBOOKA - to masz w nim opisany sposób i kod programu do sprawdzania faktu czy stos w trakcie działania nie wchodzi "w miedzę" czyli niszczy zmienne globalne w RAM.
www.youtube.com/mirekk36 ]