Witam, zostałem ostatnio posiadaczem Bluebooka. Swoją przygodę z avrkami zacząłem od instalacji środowiska Eclipse zgodnie z instrukcjami zawartymi w filmikach na pendrivie. Przeszedłem przez cały proces instalacji tego IDE krok po kroku zgodnie z wytycznymi. Projekty załączane do workspace'a kompilują się bez żadnego problemu, jednak po napisaniu programu testowego pokazanego w materiale filmowym próba kompilacji (kompilator Release) w oknie konsoli pojawia mi się przedstawiony na obrazku komunikat.
To samo dzieje się po cleanowaniu gotowego projektu zaimportowanego do workspace'a. Dodatkowo, pojawiają się dodatkowe ostrzeżenia typu "Unresolved inclusion: <avr/io.h>" lub "Symbol PC7 could not be resolved" mimo że w projekcie, w katalogu include znajdują się ścieżki do danych plików.
Bardzo proszę o pomoc z tym problemem. Domyślam się, że chodzi o źle ustawione ścieżki, jednak od kilku dni nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu szukając rozwiązań w internecie. W tworzonych przeze mnie ścieżkach nie ma spacji ani polskich znaków.
Pracuję na systemie Windows 10 64-bit.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Oskar