Hej. Już od dwóch dni mam kłopot z ECLIPSE NEON Mam w nim otwartych kilka projektów - chyba jak każdy - i są nawet skomplikowane Wszystkie kompilują mi się bez problemu Mam w nich też zagnieżdżone bibliioteki, robiłem CLEAN PROJECT wszystko działa bez zarzutu.
Wczoraj jednak stworzyłem nowy projekt WS2812_TEST z poradnika Mirka i już na początku wysypują mi się błędy
Założyłem katalog na biblioteki przepisuję znak do znaku dokładnie jak w poradniku i kiedy dotrę do
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pokazuje mi że nie zadeklarowałem PA0 - błąd brzmi
'PA0' undeclared (first use in this function)
'PORTA' undeclared (first use in this function)
W tym samym momencie na filmie Mirek kompiluje program bez problemu.
Zaznaczę że próbowałem już wszystkiego CLEAN PROJECT, Includy znajdują się na swoich miejscach w każdym pliku. Jest litera w literę jak w poradniku.
Wyczuwam tu że linker nie chce mi widzieć PORTA oraz PA0 gdyż jak najadę z ctrl i kliknę na te napisy w pliku .h to nigdzie mnie nie przenosi
Wiem, że jest narzędzie mkclipse, ale chcę dokończyć pewien projekt na tym co mam Dziwi mnie że w innych projektach linker działa. Może są jakieś ustawienia o których nie wiem? Pomóżcie, bo skończyły mi się pomysły.
Oto programy
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
i main
język c
Jedyna różnica, że w warunkach definicji warunkowej - makro mi stworzyło taki zapis
język c
podczas kiedy Mirek ma
język c