Witam serdecznie!
Chciałbym zapytać czy miał ktoś z forumowiczów do czynienia z zewnętrzną pamięcią EEPROM 25AA1024. Jest to pamięć o organizacji 128kx8bit i komunikacji po SPI. Obsługuję ją z ATmegi 1284. Przechowuję w niej obrazy (mieści się ich 10), które są zapisywane przez mk, a później odczytywane i wyświetlane. Nie ma zbyt wielu informacji w internecie, więc trzeba bazować na nocie katalogowej. Opracowałem zapis i odczyt obrazów. Przy zapisie należało uwzględnić wielobajtowy zapis tylko w obrębie jednej strony o rozmiarze 256 bajtów.
Jak wspomniałem, w pamięci mieście się 10 obrazów, a każdy z nich zajmuje dokładnie 48 stron. Problem pojawia się w momencie przechowywania w pamięci wielu obrazów. Okazuje się, że wgrywając kolejne obrazy od 1 do 5 wszystko jest OK - obrazy są wgrywane, odczytywane i poprawnie wyświetlane. Wgranie kolejnych obrazów (od 6 do 10) powoduje już pewne problemy, mianowicie wgranie np. 6 obrazu psuje 1 obraz, 9 psuje 4, 10 psuje 5 itd. Jednocześnie wgranie np 5 obrazu powoduje uszkodzenie obrazu 10. Widać tu pewną analogię i nie wiem z czego to wynika. Trzeba zaznaczyć, że wgranie np 9 obrazu psuje obraz 4, ale sam obraz 9 jest poprawny. "Psucie" polega na jakimś nakładaniu się obrazów, ich fragmentacji i jakichś dziwnych połączeniach. Mógłbym podejrzewać jakieś złe adresy, niemniej zapis odbywa się w prawidłowe miejsce, jednak jakimś cudem uszkadza inne obrazy.
Męczę się z tym nieco i nie potrafię poradzić

Może ktoś spotkał się z czymś podobnym lub ma jakiś pomysł

Kodu póki co nie wstawiam, bo jest on częścią większego projektu, jednak jak będzie trzeba to wykroję potrzebne fragmenty.