Sparrow-hawk napisał(a):
Kolego andrews, to co podałeś, to przykłady, jak nie programować
Panie kolego zanim napiszesz takie (przepraszam) bzdury - to proszę cię przemyśl co i jak piszesz na forum ok ? na TYM forum.
1. Jak na razie NIKT nie rozumie o co chodzi autorowi wątku - ja też nie dlatego nie wypowiadam się gdy nie rozumiem pytania.
2. Ok są życzliwi ludzie, którzy chcą pomóc i próbując zgadnąć o co chodziło autorowi wątku podpowiadają jakieś sposoby - a nóż któryś trafi do autora
3. kolega andrews napisał wyraźnie
andrews napisał(a):
to można zrobić coś w stylu:
i dalej:
andrews napisał(a):
Oczywiście isEqual() to tylko przykładowa, prosta funkcja. W rzeczywistości można w niej wykonać dowolne obliczenia i sprawdzić dowolną ilość warunków.
natomiast na temat proponowanego makra andrews napisał wyraźnie
andrews napisał(a):
tylko moim zdaniem to pogorszy zrozumiałość kodu, a nie bardzo rozumiem, czemu miałoby to służyć.
więc proszę cię - nie czepiaj się - tylko jeśli już chcesz coś podpowiedzieć to podpowiedz, pokaż rozwiązania które ty proponujesz , ew odnieś się do jakichś ewidentnych błędów gdyby ktoś wcześniej podczas swojej odpowiedzi takie popełnił - pokazując jak wg ciebie należałoby to rozwiązać
bo dzięki temu WSZYSCY skorzystają i pytający i odpowiadający itp itd .... Tymczasem jak pisałem wyżej - kolega andrews jasno określił o co chodzi i jakie to niesie konsekwencje - ale główny cel to było sprowokowanie autora wątku do myślenia i uzupełnienia swojego pytania.
www.youtube.com/mirekk36 ]