Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, założyłem ten wątek ponieważ chciałbym prosić Was o sprawdzenie dwóch programów opartych o przerwania. Jeden ma za zadanie przy wciśniętym klawiszu PD3 mikrokontrolera ATmega16 zmienić stan diody PB6. Wklejam dwie wersje jedną z "eliminacją" zjawiska drgań styków, drugą bez tego rozwiązania (nie jestem pewny czy dobrze robię umieszczając w przerwaniu "_delay"). Drugi program ma za zadanie "przesuwać" diody w lewą stronę (w pętli). Zdaje sobie z tego sprawę, że dobrana przeze mnie częstotliwość będzie wynosić około 25Hz, jednak chodzi mi o sprawdzenie poprawności kodu tego programu (dołączam oba pliki tego programu: main.c oraz d_led.c).
Program pierwszy (eliminacja drgań styków):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Program pierwszy (bez "eliminacji" drgań):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Program drugi (main.c):
język c
Program drugi(d_led.c):
język c
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi