zenowi napisał(a):
Co nabiorę chęci do nauki C i robię kolejny zryw, trafiam na taki tekst i natychmiast wymiękam. NO KUŹWA, MUSI BYĆ JAKIŚ SPOSÓB ABY TO PRZEJŚĆ.
Ale jaki tekst ??? przecież kolega Krauser w taki skondensowany wprawdzie sposób ale przekazał istotę tych zapisów
No pewnie że jest sposób, tylko że kolega to tak trochę jak w tym kawale.
Cytuj:
Był wielki sztorm, przeżył tylko jeden człowiek,i jakimś cudem dostał się na wysepkę. Po paru tygodniach podpływa do niego motorówka.
- To twój szczęśliwy dzień, wskakuj na pokład - zapraszają ludzie z motorówki.
- Nie, wierzę, że Bóg mnie uratuje.
- Jak chcesz - powiedzieli i odpłynęli.
Po tygodniu przepływa inna motorówka z tym samym zaproszeniem, rozbitek znów odmawia. To samo powtarza się tydzień później.
Wreszcie smutny rozbitek umiera z głodu i trafia do nieba, po czym pyta się z pretensją Pana Boga:
- Dlaczego mnie nie uratowałeś?
- Jak to nie?! Trzy razy ludzi po Ciebie wysyłałem.
Podobnie tu, ma kolega książkę, jest forum więc można dopytać o wszystko, ja też zawsze czy na PRIV ale także chętnie OnLine na Skype pomagam
..... a kolega NIE i NIE
....
Więc jak się można nauczyć gdy się czeka na nie wiadomo co i wciąż narzeka, że C nie jest dla mnie
Zatem panowie:
zenowi i
Sonix ;) ... bo widzę, że jest was dwóch .... napiszcie może czego nie rozumiecie, z czym macie problem - ale tak po kolei - przykład po przykładzie. Ja na prawdę postaram się pomóc - zresztą jak widać nie tylko ja
Aha i nie traktujcie tego jakbym z was ironizował bo znam to z autopsji - zawsze powtarzam każdemu że sam aż 7 razy podchodziłem w ten sam sposób do C i mnie te ptaszki odrzucały ..... ale dlatego sporo postarałem się opisać w książce - więc mamy teraz jakiś punkt odniesienia.
Jeśli więc np podacie stronę i opiszecie czego nie możecie zrozumieć - bo to nieraz hamuje na maxa w zrozumieniu dalszych rzeczy - to przewałkujemy to może tu jeszcze raz ?
co wy na to Panowie ?
------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]Tyle że ja w książce jeśli chodzi o zapis wybrałem TYLKO przesunięcia bitowe - bo jak się czyta te różne zapisy, które mają włączyć stan wysoki na pewnych pinach np PORTA:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
to chyba każdy powie że najlepiej trafia do podświadomości ten ostatni zapis a nie jakieś tam dziwolągi wcześniejsze
www.youtube.com/mirekk36 ]