Witam. Z pomocą kolegów z forum powstał krótki kod do obsługi klawiatury matrycowej 3x3. O to cały kod:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Zdefiniowanie połączeń klawiatury
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Kod działa ale nie do końca, mianowicie. W tej wersji jak wyżej, nie działa pierwszy wiersz. Dlaczego ?? No właśnie nie wiem. . . :/
Zaczołem kombinować i zauważyłem pewną zależność. Jeżeli za komentowałem sprawdzanie pierwszego wiersza o tak:
język c
To wiersz drugi przestał działać :/ No to doszedłem do wniosku że powinno coś być przed wierszem pierwszym. Wpadłem na głupi pomysł, wstawiłem przed wierszem pierwszym sprawdzenie jakby innego wiersza (nie istniejącego, nie podłączonego w rzeczywistości).
język c
No i ku mojemu zdziwieniu, pierwszy wiersz zaczoł działać. Dla mnie jest to nie zrozumiałe dlaczego, coś jest źle zrobione tylko co :O
Proszę Was o pomoc i pomysły. Dzięki