Cześć,
w kilku projektach korzystałem z zamieszczonej w greenbooku biblioteki Pana Mirka i działała świetnie. Dziś napotkałem problem, którego nie mogę rozwiązać. Chciałem uruchomić komunikację Atmega8 <-> HC-05. Działa wysyłanie stringów, charów, odbieranie charów a nie działa odbieranie stringów nie wiadomo dlaczego. Łącze się z telefonem przez moduł bluetooth za pomocą programu Bluetooth SPP, wchodzę w tryb command line i ustawiam: dodaj \r\n po wysłanym wyrazie.
Funkjca przypisana do callbacka:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W funkcji init dodałem załączenie bitu URSEL. Ma ktoś jakiś pomysł ?
------------------------ [ Dodano po: 13 minutach ]W ogóle nie wchodzi w warunek nadejścia nowej linii pomimo wysłania \r\n
------------------------ [ Dodano po: 39 minutach ]Dobra, problem leży w wysyłaniu z tej apki znaku ENTER.. zmieniłem na sygnalizacje znakiem 'a' - 97 i działa
------------------------ [ Dodano po: 48 minutach ]tzn raz na jakiś czas zadziała...