Witam Serdecznie,
Jestem nowym użytkownikiem forum, przeszukałem go troszkę ale nie umiem sobie poradzić z ustawieniem fast pwm dla diody. Posiadam książkę ale jakoś no czegoś chyba nie rozumiem, a konkretnie jak dobierać częstotliwość (strona 240 książki Fpwm = F_CPU / prescaler / 256) rozumiem, że ustawiam prescaler na najwyższa częstotliwość, a jak ustawić F_CPU problem w tym, że programuje w eclipse a wgrywam program zewnetrznym programem bo z pozycji eclipse nie dziala, niby jest dobre avr dude ale nie idzie. ALe do konkretów, czy F_CPU ustawiam w eclipse czy jakość inaczej?? Co z fusebitami też muszę przestawiać?? (akurat kalkulator mam free wraz z ksiązką a tam nie mam atmega32 za darmo ;(( ).
Dodam że chce uzyskać efekt ściemniania i rozjaśnienia diody led. W kodzie puki co powinno działać tylko 1 z nich bo mam 1 pętle for
Teraz przedstawie kod jaki napisałem wraz z dokumentacja atmega32, może coś przeoczyłem? :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
POPRAW KODY ZGODNIE Z ZASADAMI --> topic7402.html --: SunRiver