Jarecki napisał(a):
Problem rozwiązany->
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
tego mi było trzeba

ale dzięki za chęć pomocy

Panowie, panowie - jeśli macie GB i piszecie że to jest rozwiązanie - no to troszkę wstyd

Po grzybka opisywałem jak zarejestrować własną funkcję do parsowania ?
Tego typu obsługa to "powrót ale do PRZESZŁOŚCI" i najprostszych rozwiązań

Co za problem napisać sobie funkcję np:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
później zarejestrować callbacka
język c
i później sobie ładnie w tej funkcji robić co TYLKO zechcecie z nadlatującymi danymi do bufora
Na prawdę to co kolega nazwał rozwiązaniem to jest "POSTAWIENIEM DO GÓRY NOGAMI"
proponuję sprawdzić to podejście o którym piszę tutaj wyżej i DOKŁADNIE w GB ... wtedy zrozumiecie na czym polega MEGA WYGODA obsługi RS232 w oparciu o ZDARZENIA (EVENT's)
a wtedy w tej funkcji robić sobie np:
język c
No niech mi ktoś powie, że to nie jest wygodne .... Toż ta funkcja zostanie WYWOŁANA przez bibliotekę TYLKO WTEDY gdy dotrą jakieś dane - a nie tak jak wy to próbujecie robić w pętli głównej w tzw "poolingu"
www.youtube.com/mirekk36 ]