Witam,
staram się poznać dokładnie tryby oszczędzania energii w tym uC i popełniłem taki prosty kod:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
oraz
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Program nie robi w zasadzie nic poza ciągłym usypianiem i zmianą stanu diody co około 8 sekund.
Po przestudiowaniu noty wywnioskowałem, że przy takiej konfiguracji (wydaje mi się, że powyłączałem wszystkie zbędne peryferia) katalogowy pobór prądu powinien wynosić - przy zasilaniu 3.0V i włączonym TOSC - około 0.9uA. Natomiast u mnie to jest około 1.7uA.
Do procka nie jest podłączone nic poza kwarcem 32768Hz (do TOSC1/2) i kondensatorami filtrującymi. Diody też nie ma - stan badam oscyloskopem.
W związku z tym mam pytanie o czym zapomniałem, gdzie popełniłem błąd, że pobór prądu jest prawie dwa razy większy niż katalogowy. Dodam, że pomiaru dokonuję przyzwoitym i sprawdzonym na małych prądach miernikiem więc wykluczam błąd pomiarowy. A procek zasilam bezpośrednio z zasilacza laboratoryjnego (brak stabilizatorów po drodze).