Skonfigurowałem Eclipsa według poradnika Mirka. Wszystko działa jak należy dla małych programów. Niestety kiedy przekopiowałem źródła z AtmelStudio6 do Eclipse okazało się, że podczas kompilacji i linkowania program postanowił włączyć wszystkie skompilowane pliki do elf (jeżeli dobrze rozumiem błąd) i przekroczył maksymalny rozmiar jaki pomieści ATmega.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W swoim projekcie korzystam z biblioteki OLED, która zawiera wiele konfiguracji dla różnych modeli wyświetlaczy, które podczas kompilacji w AS6 były pomijane.
Niestety wygląda na to, że skonfigurowany przeze mnie Eclipse nie pomija niepotrzebnych plików.
Zapewne pytanie jest trywialne, ale coś nie mogę znaleźć dobrego rozwiązania w Google, więc
jak zmusić Eclipsa do kompilacji main.c tylko z potrzebnymi plikami?Przy czym nie interesuje mnie rozwiązanie polegające na wywaleniu zbędnych plików lub wykluczeniu ich z projektu podczas kompilacji.
Próbowałem też wczytywać źródła bibliotek OLED jako osobny projekt lub jako skompilowane pliki, ale bez powodzenia. Ciągle kompilował wszystko.
Tak na marginesie, to w Eclipse da się jakoś wykluczyć pliki nagłówkowe podczas kompilacji, tak żeby zostały pominięte? Bo z tego co znalazłem, to tylko .c można wykluczyć.