mirekk36 napisał(a):
No tak - jak coś nie działa to pewnie biblioteka

eeeeh panowie panowie ...
Nie. Jak coś nie działa, to nie działa i szukam przyczyny. Może biblioteka, a może nie. Zresztą, jak wspomniałem, nie zauważyłem niczego, co sugerowałoby, że biblioteka jest zależna od liczby czujników
A i wstępne wnioski prowadzą do sprzętu, ale wolałem zapytać zanim zacznę psuć coś, co do tej pory działało.
mirekk36 napisał(a):
I to jest podpowiedź dobra .... bo kolega nie rozumie, że zgodnie dataszetem jak piszesz, to może być 4,7K dla jednego czujnika podłączonego w układzie testowym ....
Problem w tym, że mój o tym nie wspomina. Twierdzi, że magistrala wymaga podciągania przez 5k. Żeby chociaż gwiazdka była
mirekk36 napisał(a):
Pojemność linii i zakłócenia się zwiększają gdy tylko wydłużasz magistralę .... stąd ważne jest coraz mocniejsze podciąganie
więc nie zastanawiaj się tylko od razu załóż tam 2,2K a jak nie zadziała to zejdź do 1,2K albo nawet 1K i sprawdź
Idę szukać takiego SMD
------------------------ [ Dodano po: 33 minutach ]Zawiadamiam, że dzięki Waszej pomocy, problem został szybko rozwiązany

Żeby nie pruć układu, dolutowałem po prostu na szybko kolejne podciągające 4k7 przy wyjściu na okablowanie
Przy okazji, zacząłem się zastanawiać, czy wyjście magistrali 1wire z urządzenia nie powinno być jakoś sprytnie buforowane? Taka noga procka wyciągnięta na zewnątrz na długich kablach jest chyba nie najlepszym rozwiązaniem?