multitask napisał(a):
mogę liczyć na jakiś przykład?
jak ruszyć itp
bo wiesz ksiązki mają po prawie 500 stron
a skorowidzu nie mają ?
Podałem rozdziały ...
W którymś wątku kolega mokrowski pisał ci, żebyś zaczął może od podstaw czyli od zrozumienia tablic, C-Stringów. Odpisałeś, że to jest dla ciebie banalne i to znasz - tymczasem pytania wskazują, że to jednak musi być problem bo właśnie tutaj mamy do czynienia z obróbką tablic. O ile mogę jeszcze zrozumieć, że przykład w Bluebkooka może wydać się jakiś daleki bo tam mowa o jakimś UDP no to już rozdział o parsowaniu danych z Greenbooka ? Gdzie krok po kroku wyjaśniam co to jest parsowanie ? ...
rozdział 10, strony od 396 do 434
gdzie nawet już tłumaczenie sprowadzam aż do TAK DROBIAZGOWEGO wyjaśniania działania funkcji strtok()

że powiem koledze - że brak z twojej strony pytań chociażby do jakichś szczegółów tego rozdziału - czego nie rozumiesz .... zaczyna się sprowadzać wręcz do tego - że ty nie pytasz jak sobie z tym poradzić tylko - żeby tobie napisać kod bo ty czasu nie masz i na czytanie książki i na obejrzenie poradnika ....
Tymczasem to już nie są zagadnienia takie jak miganie diodą LED gdzie można pokazać i napisać w 5 sekund przykład
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
tylko to o czym mówimy jest ciut bardziej skomplikowane i przydałoby się chociaż odrobinę własnej pracy, wkładu - żeby można było wiedzieć czego nie rozumiesz i pokazać drogę jak dalej .... a ty każdą próbę pomocy odrzucasz i wciąż to samo piszesz. Że poradniki za długie a książki zbyt przepastne i bez skorowidzów.
www.youtube.com/mirekk36 ]