d_led.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
d_led.h :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.c ciągle bez zmian
Napisałem też program drugi raz, trochę bardziej minimalistycznie w oparciu o program wyżej :
d_led.c
język c
d_led.h :
język c
Oraz main :
język c
Program działa względnie poprawnie, liczby się dekrementują od F do 0.
Problem jest jedynie że na obu wyświetlaczach jednocześnie...
A co do egzotycznego podłączenia DIG1A oraz DIG1B to duże wyświetlacze pracujące z napięciem ok 10V i prądem 30mA, już wiem jak mogłem zrobić to lepiej ale skoro już polutowałem płytkę to nie będę walczył z nią drugi raz dla złotówki czy dwóch oszczędności.
Wszystkie wyświetlacze są z wspólną anodą, stąd przełączanie wyświetlaczy Pmos'ami. Specjalnie stosowałem w ich obwodach tranzystory npn żeby wszystko było załączane stanem wysokim.
Jestem dozgonnie wdzięczny za zainteresowanie