Mirek, Czy Ty masz wszczepiony jakiś powiadamiacz w głowie o nowych postach na forum? Toż nie minęła chyba minuta jak odpisałeś
Wczoraj wieczorem zacząłem pisać program dla mojej płytki i wtedy zobaczyłem mój błąd na etapie projektu i założeń i zaczęło się stękanie. Człowiek to takie dziwne zwierze, że jak sobie coś wymyśli to ślepo idzie upatrzona droga nie widząc innych (czasem prostszych) rozwiązań. Więc biadoląc nad własnym losem, co ja teraz zrobię jak mam już płytkę i jak będę zmieniał kierunek silnika, wymyśliłem sobie, że wskaźnik to jest chyba to czego mi trzeba. Niestety jak napisałem wcześniej o wskaźnikach wiem niewiele i nie wiedziałem czy tak mogę ich użyć. Nie chciało mi się już wczoraj pisać tego pytania więc przełożyłem to na dzisiaj. Dosłownie w chwili pisania poprzedniego postu sam sobie odpowiedziałem na swój problem dokładnie tak jak napisałeś

.Wielokrotnie sam powtarzam. Jak nic ci już nie idzie i zaczynasz deptać po swoich śladach, zostaw to, przewietrz się i wróć za godzinę albo jutro. Szybko okaże się, że ten wielki problem to nie problem a jedynie drobna trudność. Tak było w powyższym przypadku. Tyle, że jak już zacząłem pisać to sobie myślę, zapytam czy dobrze mi się zdaje, czy tak można, czy wskaźnik tak działa? Dlatego postanowilem wysłać pytanie, a na problem zmiany kierunku sam już sobie znalazłem rozwiązanie.
ps.
Tak wiem, że te ify są źle chciałem tylko dać szybko obrazowy przykład co chcę zrobić.
dzięki, pedanciku

.
Pozdrawiam