Witam. Jestem początkującym w sprawach mikrokontrolerów i w ramach treningu postanowiłem zrobić prosty alarm do drzwi, który chciałem z czasem rozwijać. Niestety prawdopodobnie w kodzie znajduje się jakiś błąd który nie pozwala poprawnie działać alarmowi. Gdy drzwi są zamknięte alarm powinien się załączyć w taki niby stan czuwania i migać diodą co sekunde, natomiast gdy drzwi się otworzą dioda ma bardzo szybko migać i dodakowo powinien załączyć się buzzer (Kable symulują otwieranie i zamykanie się drzwi). Problem polega w tym, że czasami jakby te twie opcje nachodziły na siebie, nie wiem dokładnie jak to nazwać. Dodaję kod programu, oraz film, który pokazuje jak to wygląda. Dodam jeszcze, że mikrokontroler to Atmega8 z fusebitami na 8Mhz. Bardzo proszę o pomoc.
Prubuje zastoswać kod z poradnika pana Mirka http://mirekk36.blogspot.com/2012/10/ob ... w-cd2.html, lecz nie potrafię. Czy mógłby mi ktoś pomóc i napisać mi taki kod? Chodzi o to żeby dioda migała co 1 sekunde, a gdy guzik jest kliknięty to miała by migać szybciej i dodatkowo chciałbym aby załączył się buzzer. Po ponownym kliknięciu znów miałby się załączyć ten stan niby czuwania i znowu świecić dioda co jedną sekunde. Podaję kod, lecz jest on prawie identyczny co w poradniku do którego podałem link, gdyż nie potrafię go zastosować do swoich potrzeb.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości