PROTON napisał(a):
Z twojego opisu wynika że znalazłeś w systemie backdoora.

żadnego backdora .... bardzo częsta przypadłość początkujących gdy coś źle robią ze swoją pierwszą transmisją

.... sam to kiedyś kiedyś miałem ... nie mówiąc że podobne opisy można często znaleźć w necie
powodów jest kilka
1. na tyle specyficzna i zaśmiecona transmisja (powody różne włączając w to nawet złe ustawienie fusebitów itp), że windows zaczyna widzieć na porcie com sekwencje od standardowej (starej już mychy RS232) ... no i co ma bidak zrobić ? uznaje że to właśnie mycha (objaw oczywiście nienormalny ale tylko i wyłącznie z powodu błędów jakie robi user tej transmisji)
2. skopane sterowniki - co w przypadku sterowników do scalaków z serii PLxxx nie jest niczym nadzwyczajnym tak samo jak to że taki objaw wtedy nie jest nadzwyczajny

....
Jakiś Dawid napisał(a):
Niestety nie znalazłem podobnego problemu w internecie, możliwe że źle szukałem.
Na pewno źle szukałeś .... bo nawet na tym forum niejednokrotnie była o tym mowa. Oczywiście nie ma na to rozwiązania na zasadzie (zrób to i siamto i przejdzie) .... spójrz na dwa punkty wyżej i zastanów się od czego zacząć szukać problemu.
www.youtube.com/mirekk36 ]