Tak zrobię, bo umknęło mi to. Przyda się to na pewno na przekaźniku, bo tam ma być 230V, tak więc na pewno są za cieńkie. Problemu nie będzie, ponieważ projekt i tak poszedł do kosza, ponieważ zauważyłem, że nie takie są wymiary płytki, co jest dla mnie ważne, bo miejsce jest ogranicone do konkretnych wymiarów i również się ocknąłem, że uwzględniony przekaźnik ma za wysokie napięcie cewki, bo tego co prawda nie widać, ale tranzystor będzie zasilany z innego tranzystora napięciem 5V, tak więc postanowiłem zrobić projekt od zera z uwzględniem już przekaźnika z pojedynczymi nogami na 5V, tak więc przekaźnik będzie już bardziej kompaktowy i może uda się zmniejszyć tą płytkę, a obecny przekaźnik niestety będzie muisiał pójść w odstawkę. Kupiłem go z myślą o przeróbce podobnej, lecz ograniczającej się do odłączenia hybrydy i gniazd 230V, lecz po pierwsze plan nie wypalił, gdyż okazało się, że układ w który się wpiąłem jest tylko sterowany po I2C i nadal dostaje napięcie, tak więc przeróbka nie ma sensu, bo wszystko działało tak samo jak przed przeróbką, a poza tym wpadłem na pomysł, że mogę zrobić to prościej i za razem posunąć się jeszcze dalej odłączając całe trafo, co jakby nie było większy ma sens, niż zostawiać ja "na biegu jałowym".
|