Szanowni forumowicze!
Chciałbym prosić was o sprawdzenie schematu. Z góry przepraszam jeśli jest zbyt „laurkowy”, bo to moje pierwsze podejście w schematach co więcej moja wiedza elektronika jest bliska zeru i na dodatek to jeden z moich nielicznych wpisów na forum.
Załączony schemat to płyta główna panelu do radiowej kontroli sterownika (schemat jeszcze w przygotowaniu). Chciałem stworzyć sobie pewną swobodę podłączania komponentów. Stąd możliwość zamiennego podłączenia różnych modułów radiowych, jak i wyświetlacza (można podłączyć LCD lub LED na specjalnie wykonanej podstawce).
Najbardziej jestem niepewny zasilania układu oraz I2C z konwersją napięć. Cały układ ma być zasilany zasilaczem lub akumulatorem 9 do 14v. Większa część urządzenia pracuje na napięciu 3,3v (moduły RFM tyle wymagają), z uwagi na to iż LCD jakie posiadam są 5v, musiałem sobie jakoś z tym poradzić co widać w bloku „I2C dla wyświetlacza LCD + konwersja napięć”.
Jak widzicie wiele nóżek kontrolera „wisi w powietrzu” i z powodzeniem mógłbym użyć mniejszy kontroler, jednak prace nadal trwają i nie wiadomo co mi jeszcze do głowy przyjdzie.
Z góry dziękuję za pomoc!
Oryginalny schemat, przed uwagami forumowiczów:

Schemat po ostatnich uwagach forumowiczów: