Do wszystkich użytkowników forum ....
zarówno świadomych jak i tych co to się rejestrują tylko dlatego że ktoś im podłączył internet
i tych co nie mają nic innego do powiedzenia poza bluzgami i marudzeniem .....
O co chodzi ??Chodzi o tzw epidemię choroby bzikus-anemikus protodelficus ... <żeby nie było nie mam na myśli Delphi>
w skrócie zapadają na nią osoby, które zwykle mają jakąś renomę wyrobioną na forum.
Dlaczego ??
Nikt tego nie wie , może to kwestia wypalenia , nie chciejstwa czy zwykłego narodowego chamstwa ??
możliwe że ma to związek z pogłębiającym się efektem cieplarnianym czy też fazami księżyca ??
Szczerze nie mam zamiaru wnikać i zgadywać ....
Sprawa jest lakonicznie błaha , wielu ma pretensje o to czy o tamto , a bo Mirek robi tak , a bo na forum nie
pomagamy przy chińskich USBasp, a że nie piszemy o ESP, że forum służy do reklamowania produktów f. Atnel,
czy wręcz po prostu mamy inne zdanie na temat czegoś tam ....
Oczywiście jest to prawda , ale ... zauważcie że to nie jest forum na onecie , czy jakieś coś , tylko
FORUM POMOCY TECHNICZNEJ FIRMY ATNEL Dodatkowo przecież nikt nikogo z was nie zmusza by się rejestrować ... a skoro to robicie to na własne życzenie
akceptując zgodę i rejestrując się zgadzacie się z warunkami i obyczajami jakie tu panują .... oczywiście nie obliguje was to
do zakupu produktów czy zgadzanie się ze zdaniem Mirka - ja sam często się z nim nie zgadzam o czym Mirek wie dobrze .
ale to normalne ... Mieliśmy tu wiele przypadków gdzie się osoby X/Y/Z wyszkoliły w programowaniu i nagle obrosły w piórka
bo umieją sami zamigać diodą to już sa super programistami i oo ho ho ... się obraziły na forum ... a czerpały garściami sami
nic nie wnosząc od siebie poza bałaganem i dziecinnym zachowaniem .... , Ja osobiście przyznam się bez bicia nauczyłem się NIC
ale uważam Mirka za przyjaciela (mam nadzieję że on mnie też), Jak pisałem w wielu kwestiach się z Mirkiem nie zgadzam i
co gorsza nie mam zamiaru się zgadzać ... wiele rzeczy robię odmiennie , bywam obecny w wielu miejscach ... , ale nigdy jakoś nie
widziałem problemu w tym że Mirek promuje swoje produkty i zarządza forum w taki czy inny sposób ....
W końcu że tak się wyrażę : Jego cyrk i jego małpy .... <można powiedzieć>
Niektórzy uważają że mi Mirek wyprał mózg bo w końcu to Stalin itd .... bo mam moderatora to się podniecam władzą ... itp ..
Ale nie tędy droga ... bo jest to jedna wielka bzdura ... po prostu jestem świadomy tego że jestem na prywatnym forum,
i trzeba przestrzegać jakiejś etykiety, będąc w gościach u kogoś , nie wypada go obrażać w jego domu, po za tym nie wypada obgadywać kogoś za plecami jak to robią niektórzy. Jeśli ktoś tego nie rozumie -- bo niestety zachowanie się wynosi z domu, to
powinien wyrzucić komputer , bo po drugiej stronie kabla też jest człowiek , którego może zaboleć to co się pisze .... , wielu się
też wydaje że siedzą przed monitorem to są niewidzialni i wszystko mogą ... -- to jest złudzenie i do czasu ... kilka osób już to wie.
Nigdzie ... ale to nigdzie tylko w tym polskim śmietniku jest tyle chamstwa że strach ... w sumie jestem skłonny nawet podpisać
petycję o udostępnianie sieci na zasadach wydawania pozwolenia na broń. Ba 1 podpiszę petycję o wyłączenie internetu polakom...
bo wstyd i hańba ...
Jak pisałem ... Nikt was tu nie trzyma , nikt wam nie kazał i nit was nie błagał byście tu byli .... każdy jest tu bo sam chce, a jak mu się nie podoba to wystarczy nie wchodzić , nie rejestrować się , zablokować dostęp ...
A nie siać defetyzm i wyzywać innych , obrażać czy to userów czy Mirka , czy choćby Józefa Stalina ... co on wam zrobił /??
już nie żył jak się większość z was urodziła ... chcecie się obrażać proszę bardzo , ale na swoich sąsiadów , kolegów czy rodzinę , tak z nimi musicie żyć , a tu ??
Niema tak, że wpadacie na forum i wam się natychmiast należy odpowiedź , najpierw się nieco wysilcie poszukajcie , a nie obraza wielka bo ten i tamten natychmiast nie odpowiedział czy to w poście czy na czacie ... no sory , ale czat nie jest do omawiania kodów.
Pisz jeden z drugim temat , ktoś będzie chciał to odpowie , a nie że obraza po po 3ch minutach nie ma odpowiedzi ... Trochę cierpliwości .... zwolnij poczytaj, pomyśl ... a wiele sam zobaczysz rzeczy o których istnieniu nie miałeś pojęcia....
Do czego dążę ?? Nie wiem , ale chcę na pewno wam coś głębszego przekazać <nie kieliszek> a co ?? ja widzę światełko w tunelu ... a wy ??
jak nie to sobie sprawcie okulary , a jak tak lepiej uciekajcie ... to lokomotywa
Jaki to ma sens w takim razie ??A no taki że może wreszcie będzie mniej debilizmu, dziecinady i malkontentów na forum , może ktoś się pochyli na chwile
znajdzie w działach zasady (bo są) i zacznie się stosować skoro na to właśnie wyraził zgodę, może ktoś zrozumie dlaczego to forum jest inne od innych i dlaczego jest tak a nie inaczej , może ktoś się nauczy czytać i jak się go przy problemie ktoś spyta czy ma książkę
B/G/Y czy ATB to nie znaczy to ze musi polecieć kupić ... , ale że coś na ten właśnie temat jest obszernie opisane i że niema sensu
pisać tego samego po 20 razy. Może ten co ma aspa za 4 złote zrozumie że Suport jak mu nie działa należy do strony sprzedawcy
i producenta , że tam się szuka pomocy , a nie w innej firmie ... chyba ze ta się zajmuje.
Może ktoś zrozumie ... że forum to społeczność na specyficznych zasadach , ale obowiązuje taka sama etykieta jak w życiu codziennym -- no krzkaczący troll forumowy nie podskoczy do kolegów bo by raz , drugi oberwał i sie nauczył ...
a może nie ??W sumie .... macie rację co mnie to ... w końcu mam władze ... i się nią podniecam ... czy jednak na pewno ??
Wydaje się wam że to takie super dawanie Banów ?? Zawsze staram się walczyć o userów <tak foreste jesteś żywym przykładem, powinien już się nigdy nie wykopać z pod bananów gdybym tak chetnie je rozdawał> bo jestem tu nie tyle dla dobra forum
i interesów Mirka <choć mam obowiązek też działac dla dobra forum> co dla was ... żeby 99,9% was nie musiało oglądać wybryków 0,1% zakapiorów co to nic nie umieją poza marudzeniem że nic nie umieją i mania pretensji do wszystkich co coś starają się robić ....
A następnym razem może ktoś z was zanim mu odwali .... pomyśli -- tam jest człowiek , żywy ma uczucia , coś robi , może się z nim nie zgadzam, ale nauczył mnie wiele , nie muszę tu zaglądać i kąsać po kostkach ....
Naga prawda ...Niestety prawda jest naga ... a racja jest jak (Y) każdy ma swoją ....
nawet w Twoim i Twoim też poście co napisaliście pod spodem ....
ale nie mnie was oceniać .. tak nie mnie , z zwłaszcza Ciebie ... tak tak co się rozglądasz
do ciebie piszę ...
To Twoje sumienie i Twoja ocena ....