Witam,
Zabrałem się dzisiaj za skompilowanie bootloadera pod Atmega1284P i chyba coś dzisiaj już nie kontaktuję, bo nie mogę tego ogarnąć.
Standardowo podobnie jak dla M32, M644P itp. wartość "start addres" (w tym przypadku wynosząca 0xFE00) mnożę razy 2 i wprowadzam do makefile'a (wartość 0x01FC00).
Jednak w odróżnieniu do mniejszych braci po przesłaniu znaku u,i bootloader się wywiesza - przesyła same spacje.
Jednak gdy zmienię tylko wartość BLS_START na np 0xFC00 bootloader działa poprawnie, odpowiedź na ciąg znaków u,i jest. Wartość ustawiona dla testów, nawet się układ zaprogramuje, jednak jak można było się spodziewać nie wystartuje poprawnie.
Przy wartości BLS_START = 0x01FC00 nawet zamiana:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
na np.:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
powoduje wykrzaczenie się podczas wysyłania stringa informacyjnego.
Gdzie można szukać przyczyny tego problemu?
------------------------ [ Dodano po: 53 minutyach ]Nie mam zielonkawego pojęcia dlaczego nie działa ale na szybko sklejony kod do testów pomógł (nie chciało mi się pisać funkcji

:
język c