Wiem wiem - ja to dobrze rozumiem, i powiem nawet że sam nie raz myślałem o tym żeby się szybciej za to zabrać np z opisem czegoś na ARM'y - chociaż pewnie sam bym się musiał w tym jeszcze lepiej rozejrzeć....
Problem w tym jak mówiłem - że o ile tu darmowe narzędzia też są - to okazuje się, że te osoby, które liczą na opis architektury ARM w aspekcie programowania w C/C++ - liczą tak naprawdę często na opis środowisk płatnych. I to co potencjalny chętny to pomysł na inne środowisko. Nie mówię tu o koledze - ale też dostaję po prostu takie maile. Tymczasem te środowiska trzeba po prostu hmmm no nie mieć - a kupić żeby coś o nich napisać....
Być może kiedyś, jeśli uda mi się napisać jeszcze kilka książek i małymi kroczkami dojdę do tego że wydawnictwo może się rozrośnie to będzie mnie stać na takie coś - i zakup tylko po to żeby opisać czy przygotować materiał szkoleniowy ....
chyba tak to u mnie wygląda - więc też przepraszam, za to że nie jestem w stanie spełnić wszystkich oczekiwań.
Podobnie myślałem ostatnio napisać o programowaniu w Delphi na PC coś pod kątem elektronika właśnie
.... ale hmmm już nie ze względu na to, że sam powoli uznaję Delphi za przeżytek - to jednak jak tu opisywać coś dla większej rzeszy ludzi, skoro zakup pakietu Deplhi to kosmiczne wyzwanie cenowe .... dlatego na razie próbuję iść sukcesywnie drogą C od podstaw .... jak się uda to później będzie dalej - może i o C++ a może i o innych architekturach - tylko czasu .... czasu mi potrzeba
www.youtube.com/mirekk36 ]