Witam
Jakiś czas temu kupiłem moduł bluetooth HC-05. Po podłączeniu go do zasilania dioda led mruga jak powinna czyli "szybko". Telefon wykrywa moduł i poprawnie się z nim paruję bo led zaczyna migać "wolniej". Dla testu zrobiłem coś takiego w app inventorze:
[ zdjęcia na forum umieszczamy zgodnie z: topic44.html czyli w miniaturkach - a nie takie wielkie bo się wszystko rozjeżdża ok ? proszę - mirekk36 ]Jak widać bardzo proste wybieram z listy moduł do którego się podłączam i przyciskiem wysyłam znak "n" lub "o". Wszystko działało pięknie zacząłem wpisywać większe teksty dorabiać różne opcję itp. Aż tu nagle przy którymś z testów ZONK :
Kod:
Error 507: Unable to connect.
Is the device turned on?
Po wielu próbach, odłączaniu zasilania, parowaniu, bawieniu komendami AT, sprawdzaniem innymi aplikacjami na androida do bletootha, mogę się tylko sparować z modułem, ale już wysłać czegoś nie mogę. I jeszcze jedno, złącze do słuchawek mam blisko złącz USB i jak mam je założone to słyszę "transmisję USB" i przy próbie połączenia się z modułem przez telefon coś po pika w słuchawkach czyli próba połączenia jest. Próbuję już 2 dni i jedną noc, ale już nie mam pomysłów jak to naprawić. Z góry dzięki za pomoc.
P.S. Nie piszcie żebym kupił moduł Atnelowy BTM-222 bo to zrobię przy zakupie nowej książki, na razie chciałbym uruchomić ten.