Panowie , niestety takie było założenie tej publikacji i dlatego to "bardzo" jest ujęte w klamry bowiem wymaga znajomości podstaw języka
C nie na wszystko w książce miałem wpływ i nie wszystko poszło swoim nurtem , tak wiem jest krótko , z 22 rozdziałów zostało 17 no cóż ale kontynuuje powoli na mojej stronie więc też powoli będzie więcej materiału, czasu mam mało , wiec jakoś muszę gospodarować nim a łatwe tu nie jest.
ale jest całkiem możliwe że się spotkamy na większych kinetisach i coldfire ze stajni Freescale-a.
Co do sponsorowania ... tak wydanie było sponsorowane zresztą macie głównych sponsorów na okładce. Używanie modułów Kamami poniekąd miało tylko ułatwić pokazanie możliwości , jak widzicie LCD użyłem z ATB , kartę SD też , a inne tylko w sumie dla wygody
bowiem każdy może użyć dowolnego brekouta z układem , czy LCD nie musi byc on z kamami , a ja te mam w że się tak wyrażę podręcznym zlewie

Nie musicie kupować KAmodGPS w KAMAMI bo każdy inny OEMOWY zestaw odpowiada też na UARCIE wysyłając co sek zdanie GGA. Spytajcie kolegi Antystatycznego
moduł Blue tez może być np od Mirka czy jakikolwiek inny , przyciski dotykowe ?? możecie zastąpić zwykłymi tact switchami
Dlatego nie ma się tu co sugerować tym co użyłem ...

co do reszty ...
PRZEPRASZAM przede wszystkim za to że jest krótka , i za literówki , mi się zdarzają choć starałem się wyłapywać, ale od tego chyba się nie da uciec

tak wiec przepraszam sam znalazłem kilka

I dziękuję wam
Co zaś z resztą zawsze możecie się dopytać o całą resztę gdy macie jakąś potrzebę ...
Co to PE nie nie jest to żaden RTOS tak więc kolega źle doczytał , preferowany RTOS to MQX o który się otarliśmy kilka razy choć z własnych powodów (nie polubiliśmy się) starałem się go unikać , PE to dodatek automatyzujący niektóre operacje dzięki czemu kodu nie piszemy a wyklikowujemy go po czy generujemy kod który jest dołączany w postaci plików nagłówkowych (bibliotek) do kodu głównego.
PE jest swego rodzaju kreatorem graficznym kodu... osobiście nie polubiłem go ale da się z nim żyć.
Dlatego przeniosłem się potem na Darmowe środowisko CoIDE bez PE , zrobiłem paczkę eclipse obsługująca Fredomkę , oraz pokazałem na stronie jak pozbyć się powolnego i tylko z nazwy OpenSDA z PE micro -- ale to znajdziecie na mojej stronie
I dziękuję Mirkowi i wam za opinie które popieram - zwłaszcza tą część negatywną -- albowiem FREEDOM , nie zawsze jest FREE