uksta1024 napisał(a):
Jak użyć blik? Stoi pod bankomatem i poprostu wypłaca gotówkę.
No ale przecież po wpisaniu kodu blik potrzebna jest akceptacja na telefonie jeszcze ... hmm chyba że osoby które tak przekazały kody blik - później jeszcze potwierdziły to w telefonie ...
No ale to i tak budzi moje MEGA ale to MEGA zdziwienie - jak można podawać kod Blik na prośbę kogokolwiek w internecie ... SZOK po prostu, toż to prawie jak podanie pinu do karty, kodu do sejfu itp itd ...
Nie chcę być nieuprzejmy ale jednak ludzie którzy posługują się tymi fejsbukami - to na prawdę aż szkoda słów ale też szkoda ludzi którzy tak naiwnie dają się robić w bambuko niestety
....
Nie dość że ludziska w dzisiejszych czasach zamiast spotkać się, porozmawiać, chociaż zadzwonić - to wciąż tylko klepią w ten telefon. Kiedyś w SMSach a dzisiaj głównie po fejsbukach itp ... nawet przechodząc przez jezdnię na światłach. Nawet na randkach - młodzi zamiast pogadać - to siedzą i piszą do siebie przez telefon ... to i nie dziwota - jak ktoś go nagle poprosi o kod PIN do karty czy BLIKA to w pierwszym odruchu bezwarunkowym poda go bez najmniejszego zastnaowienia ...
Aż nie mogłem uwierzyć że takie oszustwa mogą przejść. Łatwiej zrozumieć że starsi ludzie mają problem - to niestety smutne ale prawdziwe - ale młodzi ludzie ? Szok.
Tak czy inaczej szkoda córki - za to pozytywny aspekt tej sprawy jest taki - że już nigdy nie da się tak nabrać po tej nauczce.
Jak napisał słusznie kolega uksta1024:
uksta1024 napisał(a):
A wystarczyło by zadzwonić i spytać.
www.youtube.com/mirekk36 ]