Eeeeeh - jak mi się podoba taka pomysłowość
... no prześliczny modulik LCD .... ale nie to jest najważniejsze !
NAJWAŻNIEJSZE jest to, że kolega zamiast kupować chińszczyznę
czyli takie płyteczki - SAM sobie je robi - to daje MILIARD razy większe doświadczenie niż kupowanie modułów do andruino ...
To jest postawa którą uwielbiam - dlatego, że dla mnie podobnie, od dziecka, nauka programowania procków zawsze wiązała się z tym, żeby umieć samemu projektować własne płytki - robić własne obudowy
Dzięki takiemu podejściu człowiek uczy się nie tylko programować ale lepiej je zaczyna rozumieć bo czuje się "przez skórę" również elektronikę, co od czego zależy ... Nabywa się doświadczenia w projektowaniu PCB ale też poprawnym tworzeniu schematów - w ogóle każdy taki projekcik to kolejne podniesienie swojego SKIL'a (poziomu) umiejętności ... a do tego jeszcze nauka programów do projektowania płytek - tutaj widać że kolega ślicznie opanowuje Eagla
no dla mnie to jest MEGA MEGA EXTRA MIODNE podejście do elektroniki i programowania ! .... aż musiałem się tyle rozpisać po tym drugim projekcie , przepraszam - no ale te prace to sama esencja tego czym się zajmujemy - taki "creme de la cereme"
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]Kaotix napisał(a):
Może Mirek kiedyś się zlituje i opowie jak się obchodzić z tym USI.
No to kolega rzucił mi rękawicę
... dopisuję temat do listy poradników na przyszłość
www.youtube.com/mirekk36 ]