Witam
Cytuj:
Nie wprowadzę tego mechanizmu o którym piszesz bo jest on KOMPLETNIE.....
...szkoda
Przed zakupem mkAVR'ka napisałem takie coś w EXEL'u ale w pierwszej wersji trzeba było dodawać przecinki pomiędzy liczbami a w drugiej jest już z przecinkami; tyle że zapis rozłazi się na max. szerokość i trzeba ręcznie "docinać" żeby ładnie wyglądało (PWM_GLOB jest z mojego EXELA). W tym moim kodzie

( projekt 16 kanałowej choinki + gwiazdka RGB) bawiłem się metodą kopiuj/wklej i jest fajnie ale tylko w jedną stronę. Gdybym chciał aby mi tak szybko rosło a pomału opadało

ew. odwrotnie to kłopot. Cały dowcip polega na tym, że z jednej tablicy korzystają trzy LED'y które to po jakimś czasie "rozjeżdżają " się względem siebie i fajnie to wygląda.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
...dla chętnych: testy można prowadzić na wyświetlaczu LED - wsp.A + dioda RGB
mirekk36 napisał(a):
źle wykorzystujesz tę tablicę (pewnie jako tablicę bezpośrednich wartości) .... A tu chodzi o coś ZUPEŁNIE innego.
...ja ją tylko wykorzystuję do innych celów

.
Wiem że do wbijania gwoździ służy młotek a nie lutownica transformatorowa, ale jak jest pod ręką i dobrze leży w dłoni... Nawiasem mówiąc raz o tym pisałem: jestem ten typ myśliwego co mając sztucera zwierzynę tłucze kolbą

- najważniejszy efekt końcowy.
Pozdr.